Menu

None

Nieuwe boeken (juni 2016)

Iedere maand verschijnen er weer nieuwe boeken op het gebied van theologie, homiletiek, kerk, spiritualiteit of geloof. Op het blog van PreekWijzer vind je maandelijks een overzicht van enkele nieuwe lezenswaardige titels die net of binnenkort in de boekhandels liggen.

Een nieuw christendom, Brian D. McLaren

Koop dit boek

Tien vragen die het geloof veranderen

Brian D. McLaren, de stem van de christelijke emerging church, stelt tien controversiële vragen die zouden kunnen leiden tot een radicaal andere definitie van het christelijke geloof.
Wat is het overkoepelende verhaal van de Bijbel? Wat is het evangelie? Waarom is seksualiteit zo’n splijtzwam tussen christenen? Hoe moeten volgers van Jezus zich verhouden tegenover andere religies? McLaren geeft op de vragen zijn eigen antwoord en nodigt lezers uit om op een nieuwe, milde manier te denken over het christendom.

Romeinen 1-7 , Tim Keller

Koop dit boek

om te lezen, te leren, te leiden

Dit is een nieuwe Bijbel verklaring, waarin Tim Keller nauwkeurige lezing van de tekst verbindt met heldere uitleg en verrassende inzichten.

Deze studie verschijnt als een afzonderlijke studiegids voor Bijbelkringen bij het hoofdwerk Romeinen 1-7. Deze gids bevat zeven hoofdstukken en kan ook gebruikt worden voor persoonlijke meditatie en stille tijd of voor kringen en bijbelstudiegroepen.

Het boek kan gebruikt worden voor kringen en groepen alsook voor persoonlijk gebruik. Keller heeft de gave om de waarheid van de bijbel toe te passen op en in de wereld van vandaag. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal vragen ter overdenking en bespreking.

Keller zegt zelf over deze studie:
Dit boek over de eerste zeven hoofdstukken van de Romeinenbrief is een verklarende gids die de bijbel open doet en laat zien hoe die vandaag op ons van toepassing is. Het is mijn eenvoudige gebed dat het je zal helpen om de boodschap van het Evangelie beter te begrijpen, of het leven vanuit de Bijbel te ervaren, of beide.

Uit de diepten roep ik tot U, C.H. Spurgeon

Koop dit boek

Charles Spurgeon en zijn vrouw Susannah hebben allerlei vormen van lijden doorgemaakt. In de overdenkingen in dit boek behandelt Spurgeon vele soorten van verdriet en depressie vanuit hun persoonlijke ervaring. Spurgeon biedt pastorale hulp in het omgaan met verdriet door te wijzen op de enige Redder en Helper. Er is hoop voor gebrokenen van hart.

Wie heeft eigenlijk God gemaakt?, Nieske Selles-ten Brinke

Koop dit boek

* Wat heb ik er aan als ik geloof in God?
* Wie heeft bedacht welke verhalen er in de Bijbel moesten komen en welke niet?
* Hoe kan God mijn vriendje in Australië en mij allebei tegelijk zien?

Elk kind stelt vragen. Vragen over het leven en over de zin en onzin van dingen. Vragen over hoe iets werkt en vooral waarom dingen gaan zoals ze gaan.
De Bijbel geeft een schat aan informatie. Toch lukt het niet altijd om een duidelijk antwoord te vinden op iedere vraag. Dit boek wil (groot)ouders en leerkrachten helpen om samen met kinderen op zoek te gaan naar antwoorden op 40 geloofsvragen. Door samen te praten kom je vaak dichter bij een antwoord. En dat kan net dat beetje rust geven waar kinderen naar zoeken.

Nieske Selles is getrouwd en (pleeg)moeder van vijf kinderen. Vele jaren was zij werkzaam in het basisonderwijs. Nu schrijft ze boeken voor kinderen en ouders. Ze wordt bij dit boek bijgestaan door haar broer Jurjen ten Brinke, predikant te Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden