Menu

Premium

Rode loper

Bij Lucas 3,1-6 / Lucas 3:1-6

Paul is heel vroeg opgestaan. Buiten is het nog donker. Hij gaat naar zijn werk, héél belangrijk werk. Paul zorgt voor de rode loper. Dat is een mooi stuk vloerbedekking die bij bijzondere feesten voor de ingang van het feestgebouw wordt uitgerold. Zo lopen belangrijke gasten, zoals de burgemeester, sporters of filmsterren, deftig over die rode loper naar binnen.

Paul begint ’s morgens met vuil weghalen. Hij maakt de straat schoon. Want er mag geen steentje onder de rode loper liggen. Stel je voor dat zo’n filmster met haar hak erop staat en dan haar voet verzwikt. Nee, Paul laat niets aan het toeval over. Hij stofzuigt de rode vloerbedekking en zet hekken om de loper heen.

Al die belangrijke mensen brengen ook veel fotografen en fans mee. En die moet je een beetje op afstand houden, anders wordt het zo’n rommeltje. Elke avond als Paul een rode loper heeft neergelegd, kijkt hij op tv naar het resultaat. Hij ziet de belangrijke gasten één voor één, omringd door fotografen, over de rode loper gaan. Hij ziet hoe ze stralen en denkt: voor hen begint het feest niet binnen pas, maar hier al op mijn rode loper. Wat is hij trots op zijn werk!

Vanmorgen is Paul in alle vroegte bij het theater. Hij heeft net alles schoongemaakt en de loper uitgerold. ‘Wie ben jij?’ vraagt een man die bij de rode loper komt staan.

‘Ik?’ zegt Paul aarzelend. ‘Ik ben Paul en ik zorg voor de rode loper.’

‘Dat doe je heel netjes,’ zegt de man. ‘Het ziet er schitterend uit.’

‘Zo bijzonder is mijn werk niet,’ zegt Paul. ‘De filmsterren, die zijn pas echt beroemd, en die horen op die rode loper thuis, dat zijn de echte sterren.’

‘Maar jij zorgt ervoor dat alle mensen zien hoe belangrijk zij zijn!’

Die avond kijkt Paul moe televisie. Ineens ziet hij die man van vanmorgen weer. Maar nu loopt hij over de rode loper. Hij is een filmster! denkt Paul. En als alle camera’s op de filmster gericht zijn, zegt die: ‘Heel erg bedankt, Paul! Fijn dat je dit voor mij gedaan hebt.’

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken