Menu

Basis

Stiltetuin wordt stiltemoment

Mijn moestuin is mijn stilteplek. Daar is naast het kweken van groente en fruit ook een kinderboek ontstaan. En dat boek lezen is een stiltemoment voor kleine Hugo.

Ik woon op het Friese platteland, ben al vele jaren de vormgever van Open Deur. Ik heb een grote moestuin, een mooi stuk grond aan een vaartje. Het is er stil en ik word er stil van. Ik vind het heerlijk… wroeten in de grond, in de aarde en het is een weldadige afwisseling met mijn werk, zitten achter de computer.

Enige tijd terug heb ik een jaar lang met een pop, Lientje, het werken en het reilen en zeilen in de moestuin gevolgd en gefotografeerd.

Kleinkinderen

Toen mijn tweede kleinkind zich aandiende, wist ik: nu is het tijd om hier echt iets mee te doen. Mijn kleinkind Hugo van 2 jaar was een goede raadgever. Het is een vrolijk en speels kinderboek geworden over de moestuin een heel jaar rond. Wat groeit en bloeit er in de lente, zomer, herfst en winter. Welke dieren kun je tegen komen in de tuin? Wat kun je maken van al die lekkere groentes en fruit! En vooral… zie dat je fijn kunt spelen in de tuin. Wat stilte je kan opleveren!

Het boek ‘Lientje en de tuin van tante Jet, een jaar rond in moestuin’ is te verkrijgen in het Nederlands en Fries. Ook verschenen ‘Het grote Lientje kleurboek’ en ‘Het Lientje memoryspel.’

Jet Frenken is vormgever bij Open Deur. Zie voor meer informatie en bestellen: www.jetfrenken.nl

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken