Menu

Basis

‘U kwam nooit bij mij, Sinterklaas’

In heel Nederland zijn initiatieven om kinderen van ouders met een smalle beurs een fijne Sinterklaas te bezorgen. Stichting Sint voor Ieder Kind is er daar een van.

Sinterklaas is voor de meeste kinderen de mooiste tijd van het jaar. Verwachtingsvol worden verlanglijstjes gemaakt en reikhalzend wordt er uitgekeken naar pakjesavond. Zal de goede Sint wel komen?

Niet voor ieder kind is zo’n fijne pakjesavond vanzelfsprekend. Ieder jaar zitten meer gezinnen in financiële problemen. Er zijn steeds meer huisjes waar de Sint stilletjes voorbijgaat, omdat de financiële situatie van de ouders het niet toelaat om cadeautjes te kopen. En wat vertel je dan op school als iedereen enthousiast over zijn nieuwe cadeautjes vertelt?

Cadeautje van Sinterklaas
Beeld: iStock.com/hans-slegers

Al jaren geen pakjes

De Stichting Sint voor Ieder Kind komt ieder jaar in de week van 5 december bij kinderen thuis, met Piet en Sinterklaas. Met eigen ogen zien we de armoede waar kinderen in leven en hoe weinig ze hebben. Een meisje moest hard huilen toen Sinterklaas bij haar aan de deur stond. Ze zei: ‘Sinterklaas ik heb u ieder jaar geschreven, maar u kwam nooit bij mij.’

Dit horen wij heel vaak: dat Sinterklaas al jaren niet bij hen kan komen. Daarom doen wij al meer dan 15 jaar lang ieder jaar weer ons best om deze kinderen cadeautjes te geven. Wij zien de invulling van Sinterklaasavond als een primaire levensbehoefte. We verzorgen dan ook een échte Sinterklaasavond. De kinderen mogen hun verlanglijstjes insturen, waar we zo goed mogelijk op aansluiten. Ze krijgen een bezoek van echte Pieten. En er is altijd ook iets lekkers voor het hele gezin.

Stichting Sint voor ieder kind wordt volledig gerund door vrijwilligers en is afhankelijk van donaties. Deels komen die in de vorm van nieuwe cadeautjes. Maar financiële bijdragen zijn ook zeer welkom, omdat daarvan de cadeautjes worden ingekocht die op de verlanglijstjes van de kinderen staan.

Voor meer informatie en om te doneren kijk hier.

Ilse Boerkamp is oprichter en voorzitter van de Stichting Sint voor Ieder Kind in Klarenbeek.


Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken