Menu

None

Webinars ‘Geroepen om vrij te zijn’ voor voorgangers en theologen

Gratis webinar geroepen om vrij te zijn NBG

Vraag je je als voorganger af hoe je met je gemeente het slavernijverleden en de doorwerking daarvan kunt behandelen? Meld je dan aan voor de webinarserie ‘Geroepen om vrij te zijn’ over slavernij, onderdrukking en de macht van geld in Bijbels perspectief.

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) geeft de webinars op 30 oktober en op 6 en 13 november, met een Antilliaanse gastspreker. Deelname is gratis.   

Bijbelwetenschappers Matthijs de Jong en Cor Hoogerwerf lezen in de webinars de Bijbel door een sociaal-maatschappelijke bril. Gastspreker is de Antilliaanse theoloog en UBS-vertaalconsulent Marlon Winedt, pastor van de Iglesia Bida Nobo op Curaçao. Een bijdrage van hem verscheen in het gespreksboekje Geroepen om vrij te zijn. Bijbelstudies over slavernij en vrijheid, bedoeld voor gebruik in kerken en kringen.


Van Egypte tot Filemon

In het eerste webinar behandelt Matthijs de Jong een kernpunt uit het Oude Testament: de bevrijding van Israël uit de slavernij in Egypte.

In tweede webinar behandelt Cor Hoogerwerf Jezus’ uitspraken over de macht van geld.

In het derde webinar behandelt Marlon Winedt de casus van de slaaf Onesimus uit de Brief van Paulus aan Filemon. In zijn uitleg verbindt Winedt Paulus’ brief met de koloniale slavernij en de doorwerking daarvan vandaag.


Datum, tijd, onderwerp en aanmelding

De webinars zijn interactief en worden gehouden op maandagochtend van 10 tot 11 uur.

  • 30 oktober: Israël en de exodus. Bevrijding uit slavernij.
  • 6 november: Niemand kan twee heren dienen. Jezus en de macht van het geld.
  • 13 november: Paulus en Onesimus. Slaven en vrijen in de vroegchristelijke beweging.

    Deelname is gratis, vooraf aanmelden is noodzakelijk, via bijbelgenootschap.nl/webinars.Ontdek meer in het Themadossier over Slavernijverleden

Redactie Theologie.nl

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden