Menu

Premium

Afgebroken

Bij Lucas 19,41-48

Spiegelverhaal

De hele flat achter Nora’s huis wordt afgebroken. Al maanden zitten er planken voor de ramen, en op sommige plekken hangt er nog wat vitrage te wapperen in de wind. Nora vindt het een verdrietig gezicht.

Vroeger zag het er heel anders uit. Toen woonden er in de flat heel veel verschillende mensen en ook kinderen met wie Nora kon spelen op straat. Als Nora dan naar bed ging, dan zag ze alle lichtjes van de flat door haar gordijnen heen schijnen. Nu schijnen er helemaal geen lichtjes meer. En er is ook niemand meer om mee te spelen.

‘Het wordt alleen maar beter,’ heeft papa gezegd. ‘Nu de flat wordt gesloopt, zijn ook de slechte mensen verdwenen die geld verdienden met drugs dealen en andere criminele zaken.’

En ja, dat zal wel. Maar Nora mist de kinderen op straat. In plaats daarvan staan er nu hekken met ‘Verboden toegang’. En ze weet ook niet waar die kinderen zijn gebleven. Ze hoopt maar dat ze nu op een andere mooie plek wonen. En dat daar geen slechte mensen zijn. En ze hoopt dat er op de plek van de afgebroken flat nieuwe huizen zullen komen. Of een grote zandbak. Dat vindt ze ook wel een goed idee.

Jeruzalem

Vandaag horen we een verhaal over Jezus die moet huilen als Hij naar Jeruzalem kijkt. Jezus zegt dat deze stad zal worden afgebroken, omdat de mensen die er wonen slechte dingen doen. Jezus wil dat niet. Hij wil de mensen leren hoe ze goede bewoners van de stad kunnen zijn. De mensen van Jeruzalem luisteren graag naar Jezus, maar de leiders van de stad vinden het maar niets, dat Jezus zoveel aandacht trekt.

Liedsuggestie

LB 1001, ‘De wijze woorden en het groot vertoon’.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken