< Terug

Kindermoment: God is bij mij, wat er ook gebeurt

Al zal de vijgenboom niet bloeien, al zal de wijnstok niets voortbrengen, al zal de oogst van de olijfboom tegenvallen, al zal er geen koren op de akkers staan, al zal er geen schaap meer in de kooien zijn en geen rund meer binnen de omheining. (…)
God die mij redt. God, de HEER, is mijn kracht, hij maakt mijn voeten snel als hinden, hij laat mij over mijn bergen gaan.

Habakuk 3: 17 – 19

Gesprek met de kinderen

  • Stel je voor: je hebt heel veel last van buikpijn. Heeft het dan zin om boos te worden op je ouders?

  • Of als je er oorlog uitbreekt op de plek waar je woont? Kunnen jouw ouders daar wat aan doen? Nee, jouw ouders kunnen daar niets aan doen. Dit soort dingen gebeuren en daar hebben zij geen invloed op.

  • Jouw ouders houden van je en zorgen voor je. Zij willen juist graag dat het goed met jou gaat. Dat je je niet ziek voelt en dat je je veilig voelt. Ze hebben het beste met je voor.

  • Zo is het ook met God. God is goed, ondanks de omstandigheden. Of er nu oorlog is of vrede. Of er nu genoeg eten is of niet. God houdt van ons. En Hij geeft ons ook kracht. Om beter te worden. Om op weg te gaan. Naar plekken waar vrede is of waar wij vrede mogen brengen.

Liedsuggestie

< Terug