Menu

Basis

Komen jullie ook naar Terschelling?!

MATHILDE DE GRAAFF
Mw. drs. M. de Graaff is als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente ET-10 op Terschelling. Zij is lid van de redactie van Ouderlingenblad.

‘Jutten’ op het kerkelijk erf, dat doen we in deze column. Deze keer nodig ik u uit om hetzelfde te doen, maar dan letterlijk op ons eiland. Ben je geïnteresseerd in geloof, betrokken bij een kerk of gewoon op zoek naar inspiratie of nieuwe ideeën? Kom dan naar hét landelijk oecumenische inspiratiefestival in 2020 op Terschelling. Hier ontmoet je mensen die ook op zoek zijn, ervaringen willen delen.

Het is een uniek festival op ons mooie eiland, dat in het teken staat van bezinnen, bezielen, inspireren, verbinden en ontmoeten. Je laten verrassen door alle mogelijke fresh expressions middels een gevarieerd programma. Met concerten, theatervoorstellingen, lezingen, workshops, getijde-vieringen, trainingen, meditatie, wandelingen, enz. is er voor ieder van alles te ‘jutten’.

Het programma is binnen maar natuurlijk óók buiten. Fietsend of wandelend trekken we van de ene naar de andere locatie: oude kerkjes, schuurtjes, strand, bos, duin, etc. Ook zijn er programma’s voor studenten, jongeren, kinderen. Een unieke gelegenheid om met z’n allen een ‘inspiratiereis’ te maken. Voor ambtsdragers, vrijwilligers, jongeren, gespreksgroepen, vrienden en vriendinnen, families, besturen, commissies, gemeenteleden en parochianen in welke samenstelling ook maar. Het duurt nog méér dan een jaar maar je kunt niet vroeg genoeg beginnen met plannen maken. De datum valt midden in de herfstvakantie: 16, 17, 18 oktober 2020.

Met deze derde editie van het festival hopen we een brede oecumenische landelijke beweging op gang te brengen. Met z’n allen op reis naar ‘het land aan de overkant’, geen beloofd land maar een eiland met een veelbelovend programma om inspiratie op te doen. Dragende krachten zijn: de landelijke dienstenorganisatie van de PKN, de Raad van Kerken Nederland, de Protestantse Theologische Universiteit, de gezamenlijke eilander kerken en nog vele anderen. Er zal nog heel veel info aanspoelen. Bij jutten is het belangrijk om er snel bij te zijn. Zo zijn de lezers van dit blad als één van de eersten op de hoogte. Kijk maar eens: www.inspiratiefestival-terschelling.nl.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken