Menu

Premium

Met de kinderen: Niet bang

Bij Marcus 4:35-41

Jezus is met zijn vrienden aan het varen. Opeens gaat het hard stormen. De vrienden zijn bang, maar Jezus slaapt rustig door. De vrienden vragen zich af of Jezus niet bang is. Maar nee, Hij is niet bang. Hij zegt tegen de wind dat die stil moet zijn en de wind luistert. De vrienden zijn verbaasd.

Verhaal

Annemieke gaat naar de Efteling. Dat vindt ze enorm leuk. Vooral de Python vindt ze super. Keihard gaat het. Haar moeder vindt het echt helemaal niks en eigenlijk wil ze niet dat Annemieke erin gaat. Annemieke blijft zeuren. ‘Vind je het dan niet eng?’ vraagt haar moeder. ‘Straks gebeurt er wat!’ Annemieke kijkt haar moeder aan. ‘Maar mam, er gebeurt heus niks, daar moet je op vertrouwen,’ zegt ze. Samen lopen ze naar een meneer van de Efteling toe en ze leggen hun probleem uit. ‘Ach mevrouw,’ zegt de meneer, ‘als er iets mis gaat, druk ik op het knopje en dan staat alles stil. U hoeft zich geen zorgen te maken.’ Moeder twijfelt nog even, maar dan mag Annemieke in de Python. Moeder blijft lekker veilig op de grond, dat vindt ze toch fijner.

Symboliek

Soms ben je bang en heb je iets nodig om op te vertrouwen. Een meneer die op een knopje drukt zoals in de Efteling. Jezus die de wind laat stoppen met waaien, zoals in de Bijbel. Wij geloven dat Jezus ons helpt als het moeilijk is. Alleen zien we hem niet. Sommige mensen hebben daarom een kettinkje om met een kruisje of een duifje, of… weet je nog een ander voorbeeld? Dat helpt ze om erop te vertrouwen dat Jezus hen helpt.

Geef de kinderen een kaars mee, of een ander symbool, om ze eraan te herinneren dat Jezus ook bij hun is.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken