Menu

Basis

Moed om te blijven geloven

Nacht van de theologie

Op 27 oktober 2023 staat er iets bijzonders te gebeuren. De dertiende editie van de Nacht van de Theologie vindt plaats in de prachtige Jacobikerk te Utrecht.

Het centrale thema van dit jaar is ‘moed’. Voor deze editie heeft de organisatie ervoor gekozen om een meer inhoudelijke koers te varen. Vrijdagavond wordt afgetrapt met een boeiende lezing van Erik Borgman, hoogleraar theologie van de religie (Universiteit van Tilburg) over de moed die nodig is om te blijven geloven in een wereld die geteisterd wordt door geweld en onrust. Uiteraard zal er tijdens de avond de spanning zijn van de onthulling van het Theologisch Boek van het Jaar. Bovendien worden de nieuwe Theoloog des Vaderlands en Jonge Theoloog des Vaderlands bekendgemaakt.

Muziek over het echte leven en geloof met een vleugje rauwheid

Een muzikaal hoogtepunt van de avond wordt verzorgd door The Bowery, met de zanger Rokus Maasland. Een ware troubadour. Zijn kenmerkende stemgeluid brengt nummers over het echte leven en geloof op een pure en authentieke wijze, met een vleugje rauwheid. De presentatie van het programma is in handen van niemand minder dan Elsbeth Gruteke. Het programma begint om 19.00 uur. We hopen rond 22.00 uur het officiële programma af te sluiten. Daarna is er nog veel gelegenheid voor ontmoeting tijdens de borrel.

De Nacht van de Theologie 2023 is een initiatief van de Vereniging voor Theologie, Christelijke Hogeschool Ede, Protestantse Theologische Universiteit, Tilburg School of Catholic Theology, Radboud Universiteit Nijmegen Theologische Universiteit Utrecht, Hogeschool Viaa, Vrije Universiteit, Fontys Hogeschool en Windesheim, uitgeverij KokBoekencentrum, het Nederlands Dagblad, Trouw, EO en KRO-NCRV.

Kaarten zijn hier verkrijgbaar


Kleur
Woord & Dienst 2023, nr. 10

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden