Leuk is anders
In Bijbel en kerkgeschiedenis lijkt geloven een sombere bedoening. Sake Stoppels gaat op zoek naar wat niet leuk maar wel doorslaggevend is voor een aantrekkelijke kerk.
In Bijbel en kerkgeschiedenis lijkt geloven een sombere bedoening. Sake Stoppels gaat op zoek naar wat niet leuk maar wel doorslaggevend is voor een aantrekkelijke kerk.
Als het over gemeenteopbouw gaat, moesten we maar bij ‘de Bron’ beginnen… oftewel, bij ds.
Marius Noorloos, die al meer dan 20 jaar zijn Bronboeken schrijft. In een vraaggesprek vertelt hij
erover.
Wie ‘hoort bij de kerk’, en wie niet? Misschien moeten we die vraag vandaag de dag niet meer simpelweg beantwoorden met hulp van het formele lidmaatschap. Dit Signalement doet een voorzet tot een andere manier van denken.
Het laatste themanummer ging uitgebreid over het recente boek Samen Jong. Een boek dat je niet alleen kunt lezen, maar waar je als gemeente mee aan de slag zou moeten. Alleen… hoe doe je dat? Waar begin je mee? Wat is goed te weten om het niet meteen ook weer te laten vastlopen? Dit Aan de slag wil bij dit soort vragen belangrijke aanwijzingen geven.
Vandaag gaat het over inflatie en recessie, maar ook 20 jaar geleden al keken sommigen bezorgd naar de toekomst…
De kernwaarden uit Samen Jong zijn allemaal aan de orde geweest – maar hoe nu verder? Wat kunnen we als gemeenten gaan doen als we dit boek goed gelezen hebben? Wat is werkelijk de bedoeling van deze studie?
In de kerk nemen Jezus en zijn boodschap een centrale plek in. Maar wat ís die boodschap? Hoe geven we daar handen en voeten aan? Wat denken jongeren daarbij? En wat vragen ze van ‘de kerk’?
In onze maakbare samenleving is geen plaats voor pijn en lijden. Heeft die allergie misschien ook te maken met de breed gevoelde zinloosheid van ons leven? En wat voegt ‘het verhaal van Jezus’ daaraan toe?
Zomaar een huisbezoek, toen… ‘
Nieuwe boeken