Menu

Premium

Laat je horen!

Bij Psalm 8

Het nieuwe jaar is begonnen! En dit gaat altijd gepaard met feest. Het is goed om in de kerk ook God in dit feest te betrekken. Psalm 8 vertelt hoe krachtig de Heer de stemmen van kinderen en baby’s gebruikt:

Met de stemmen van kinderen en zuigelingen

bouwt u een macht op tegen uw vijanden

om hun wraak en verzet te breken.

Hoe mooi is het om de stemmen van de kinderen in deze dienst te laten horen! Een van de favoriete liedjes van mijn kinderen is ‘Heer, onze Heer, hoe machtig is uw Naam op heel de aarde!’ Met plezier zingen ze dit uit volle borst mee. Het is een bekend lied, met veel verschillende varianten. Als je op YouTube de titel intypt, kom je al verschillende versies tegen. De ‘tophit’ voor mijn kinderen is de versie van Lydia Zimmer. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de verschillende versies van Psalm 8 die het nieuwe Liedboek ons aanbiedt. Iedere versie is natuurlijk geschikt voor gebruik. Kijk vooral naar wat er in jouw eigen gemeente past en wat voor de kinderen in jouw gemeente het meest aanspreekt.

Sommige gemeentes zijn gezegend met een flinke dosis muzikaliteit. Maak daar gebruik van! Als er muzikanten in je kerk zijn, jong of oud, kun je ze vragen dit lied van te voren in te studeren. Zo is in mijn gemeente al een heuse jeugdband aan het ontstaan. Je doet deze jonge mensen een groot plezier om hen hierin te betrekken. En dat betekent echt niet dat er gelijk een drumstel in de kerk komt te staan. Een combinatie van piano, gitaar en zang geeft al heel veel plezier.

Maar als er geen muzikanten beschikbaar zijn, is het ook goed mogelijk dit lied via YouTube met beamer en geluidsinstallatie te laten zien en horen. Met een scala aan kleine muziekinstrumentjes kun je met de kinderen in de kerk even een klein feestje bouwen. Denk hierbij aan kleine trommeltjes, triangeltjes, stokjes met belletjes eraan, enzovoorts. Dit soort muziekinstrumentjes zijn via speelgoed- of muziekwinkel makkelijk verkrijgbaar – of van te voren met de kinderen te maken – en zijn ook op andere momenten goed te gebruiken. Laat de kinderen hun stem maar laten horen. Met zingen of met de instrumentjes!

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken