Preekschets Lucas 11:1
Theo van Staalduine schreef een preekschets voor biddag. De centrale tekst komt uit Lucas 11:1. ‘Heer, leer ons bidden.’
Theo van Staalduine schreef een preekschets voor biddag. De centrale tekst komt uit Lucas 11:1. ‘Heer, leer ons bidden.’
De Biddag voor het gewas komt voort uit
een van de twaalf quatertemperdagen van de katholieke kerken: die uit de vastentijd.
In de christelijke traditie zijn veel voorbeelden te vinden van oefeningen die een hulp kunnen zijn voor het gebedsleven. Hier een willekeurige verzameling.
Lees een aantal dankgebeden uit het Dienstboek I van de Protestantse kerk, hoofdstuk Gebeden en andere teksten voor de eredienst.
Lees een aantal gebeden om verlichting met de heilige Geest uit het Dienstboek I, hoofdstuk Gebeden en andere teksten voor de eredienst.
Lees een aantal gebeden van toenadering uit het Dienstboek I van de Protestantse kerk, hoofdstuk Gebeden en andere teksten voor de eredienst.
Lees een aantal consistoriegebeden uit het Dienstboek I van de Protestantse kerk, hoofdstuk Gebeden en andere teksten voor de eredienst.
In het boek Op het kompas van vreugde biedt Nikolaas Sintobin de lezer handvatten om een vreugdevol en vervullend leven te oefenen. Wat leeft er in jou? Welke weg wil je bewandelen? Door stil te worden in gebed, leer je de route kennen die God met jou wil gaan.
In de bundel Dan nog staan verzamelde gebeden van Huub Oosterhuis, samengesteld door Kees Kok. De gebeden zijn geordend in zes thema’s: naam, ouder, helper, geest, licht en morgen. De bundel opent met een essay van Oosterhuis over bidden. Bidden, zo schrijft hij, is afdalen in jezelf, woorden proeven, je krachten verzamelen en je hart en verstand reorganiseren.