Menu

None

Podcast: In gesprek over het gebed

Misschien ben je een ervaren bidder. Misschien helemaal niet. Maar maakt het bij nader inzien zo veel verschil? Misschien voelen ervaren bidders zich ook nog vaak een beginneling. En hebben beginnelingen helemaal geen ervaring nodig. Elsbeth gaat in gesprek met Ron van der Spoel over de functie van het gebed. We gaan op zoek naar de vraag waarom we moeten blijven bidden, voor ons gevoel soms tegen de klippen op…

Kort en krachtig over het gebed

Ron van der Spoel gaat in het informatieve boek Kort en krachtig over het gebed kort en helder in op de belangrijkste aspecten van bidden, zoals bidden en vertrouwen, bidden en verhoring, bidden en de heilige Geest en luisterend bidden.

Bestel jouw exemplaar voor €11,99 bij boekenwereld.com. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Cover van Kort en krachtig over het gebed, geschreven door Ron van der Spoel.

Gebeden voor lichte en donkere dagen

In dit gebedenboek vind je bronnen van bemoediging voor je tocht door het leven. De gebeden zijn vindbaar op thema: aanbidding, angst, bezorgdheid, dankbaarheid, naderende dood, onrecht, stilte, twijfel, verwachting, vreugde, wanhoop, ziekte enz. Het hele leven komt zo aan bod, met zijn zonnige momenten en schaduwkanten.

Bestel jouw exemplaar voor €24,99 bij boekenwereld.com. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Cover van Gebeden voor donkere dagen.

Hoe moet je bidden?

Boek over bidden’ van Pete Greig is een inspirerende en praktische gids voor het gebed. Iedereen bidt, maar niemand vindt het makkelijk. We kunnen er allemaal wel een beetje hulp bij gebruiken. Al is het alleen maar om ons gebedsleven op te frissen.

Bestel jouw exemplaar voor €20,00 bij boekenwereld.com. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

hoe moet je bidden pete greig

Lees ook deze artikelen aansluitend op het thema:

Bidden is noodzakelijk
Jaap Goorhuis

Jezus spreekt een gelijkenis ‘tot hen’. De aangesprokenen zijn blijkens 17:22 zijn leerlingen, wij dus. Wij worden aangesproken en opgeroepen om overal te bidden en de moed daarbij niet te verliezen. ‘Opgeroepen’ is eigenlijk te zwak uitgedrukt; het gaat om noodzaak. Het is voor een leerling van Jezus noodzakelijk om overal te bidden en daarbij de moed niet te verliezen. Waarom? En waarom zou je daarbij de moed verliezen?

Bidden als geestelijke oefening
Lex Boot

In onze postchristelijke cultuur kennen we nogal wat gebedsverlegenheid. Hier wordt uiteengezet dat de benadering van bidden als eeuwenoude praktijk van oefenen kan helpen om bidden een evenwichtige plek toe te kennen in het persoonlijk leven, in het gezin en in het kerkelijk leven.

Het stil gebed onderaan de kansel

Nico van der Voet

Een voorganger bidt voorafgaand aan een kerkdienst een stil gebed; onderaan of ook wel op de kansel. Een vraag voor iedere voorganger: wat bid jij voor de dienst?

Bidden is antwoord geven

Anne Theodoor van Olst

Als we bidden stellen we vragen. Met welke woorden beginnen de zinnen van ons gebed vaak? Is dat niet: ‘Wilt U (…)?’ En dan vragen we van alles. Of God de zonden wil vergeven, of Hij ons wil helpen in alles, en ga zo maar door. Dat is goed. Vragen hoort zeker bij het gebed. Maar het is er niet de kern van.

Gebed

Erica Hoebe-de Waard

Een inleiding op het thema ‘Gebed’ – over wat bidden is en welke vormen te onderscheiden zijn. Welke manier past u en jou?

Bidden: een voortdurende oefening in dankbaarheid
Margriet van der Kooi

Bidden is niet je verlanglijstje inleveren, maar de verborgen omgang met God zoeken. Bidden is dankbaarheid oefenen.

Verbonden met het licht
Wim Jansen

In de joodse traditie is de ladder die Jacob in zijn droom zag ook het symbool van gebed. Maar wat is bidden? Na het verschijnen van mijn boekje ‘Bron in je brein’ werd ik geïnterviewd door een journalist die zei: ‘Bidden? Dat ruikt naar diep in de vorige eeuw.’

Consistoriegebeden en gebeden


Consistoriegebeden en gebeden • theologisch artikel • Theologie.nl

Op Theologie.nl vind je duizenden theologische artikelen, blogs en boeken. Lees nu gratis ons artikel over Consistoriegebeden en gebeden. Theologie.nl is het verdiepend platform voor kerk, theologie en geloof.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken